Naaraat / Queens

Sivulle tulossa pian päivitystä. Page will be updated soon.

Peikko

Chiao Ying Peikko of Pienpeto

Chiao Ying Peikko of Pienpeto, s. kesällä 2008 / b. in summer 2008.

Thaimaan tuonti/ Import from Thailand

ruskeanaamio TICA thai/vanhanajan siamilainen

seal-point TICA Thai/Old-Style Siamese

Peikko on hurmaavan kaunis ja taustansa takia ujo kissaneiti, joka on jo saanut kovasti lisää itsevarmuutta meille tultuaan. Sen vähemmän haluttavina, mutta thaimaalaisille kissoille tyypillisenä ominaisuutena ovat valkoiset läikät tummissa tassuissa. Ei mikään kasvattajaa riemastuttava ominaisuus, mutta lohduttaudun sillä, että myös Lady Beresfordin, yhden ensimmäisistä siamilaisia Eurooppaan tuoneista ladyista, kissoilla esiintyi valkoisia tassuja. Kyseessä on siis ei-toivottava, mutta luonnollinen ominaisuus wichien maatissa, aivan kuten kierot silmät tai häntäkoukut. Peikko on osoittautunut loistavaksi äidiksi ja erittäin persoonalliseksi ja hassuksi kissaksi.

Peikko (“Troll”) is our import from Thailand. She and her brother were rescued by a Thai gentleman in summer 2008 from his garden.  By help of many people she moved to Finland to be our new queen. Because of her back ground she is shy with strangers, but has easily adjusted to our family and sleeps in our bed.  Peikko is a great addition to the gene pool of our breed. She is beautiful, but no where near perfect Old-Style/Thai: She has common qualities of a Wichien-maat – white markings in her paws and a tail kink in top of her tail. My only comfort with these beauty flaws is, that Lady Beresford  also had Siamese cats with white socks. I will breed out these flaws, but it means we will have some non-showable but still very loveable babies.

Fasai ja Saifon

b. summer 2011
Thaimaan tuonnit/ Imports from Thailand

Fasai ja Saifon saapuivat mukanani Thaimaasta vuonna 2012. Molemmat ovat mitä ihmisrakkaimpia ja hurmaavimpia tyyppejä, sekä erinomaisia äitejä. Kauneusvirheitä viralliseen rotumäärtelmään verrattuna löytyy, mm. niitä valkoisia merkkejä. Mutta kauniita ne ovat virheineenkin ja ennen kaikkea tervettä taistelijakantaa pitämään rotua elinvoimaisena.

Pienpeto Queen Bee “Inez”

Inez elokuussa 2013

 

s. 22.8.2012/b.22.8.2012

Inez on rohkea, reipas ja kaunis ruskeanaamio, joka on aina ensimmäisenä ja uteliaana tutustumassa uusiin asioihin ja ihmisiin. Inez on myös vaatelias, jopa röyhkeä, ja haluaa aina olla huomion keskipisteenä. Siksipä nimi “Queen Bee” on hänelle todella osuva. Inez asustaa Vantaalla sisarpuolensa Raidan kanssa. Molemmat ovat Peikon tyttäriä.

 

 

 

 

 

 

Pienpeto Niskavuoren Heta