Eläkeläisnaaraat/Retired Queens

Moxie

Sandypoints Mokita of Pienpeto
Sandypoints Mokita of Pienpeto

Sandypoints Mokita of Pienpeto, s. 1.4. 2006./ b. 1st of April 2006.

ruskeanaamio TICA thai / vanhanajan siamilainen

seal point TICA Thai/ Old-Style Siamese

Moxie steriloitiin vuonna 2012. Moxie was spayed in 2012.

Ensimmäisen siitosnaaraani hankintaa mietin pitkään. Lopulta luokseni muutti Sandypoints Mokita of Pienpeto, vanhoista amerikkalaisista linjoista polveutuva röyhkeä ja riemastuttava CFA-rekisteröity siamilainen. Sen sukutaulusta löytyy 1950 –luvulla kuuluisan Green Lane -kissalan kissoja, eikä edes hirvittävän kaukaa. Olen hyvin kiitollinen Mokitan kasvattajalle Sandy Englelle ja Cristy Birdille, joka toi Mokitan mukanaan TICAn Hannoverin näyttelyyn, josta Mokita matkusti mukanani.

Mokitalle sopii hyvin, että se on syntynyt aprillipäivänä. Se on rohkea, hauska, ahne ja äänekäs riiviö. Se alkaa heti kehrätä kun sen nostaa syliin, mutta se osaa myös käydä hermoille vaatiessaan äänekkäästi ruokaa tai tekemistä.

Ulkomuodoltaan se ei ole täydellinen vanhanajan siamilainen/thai: Sillä on kaunismuotoinen pää, mukava pitkä häntä ja melko hyvät mittasuhteet (jalat voisivat olla hieman pitemmät), mutta sen kontrasti on huono ja silmien väri hailakka. Kasvatusvalintoja tehdessä tällaiset kosmeettiset ongelmat eivät ole ensimmäisiä huolenaiheita. Terveys, autenttisuus ja geenipoolin säilyttäminen ovat  prioriteettejani.

Moxie oli mitä rennoin ja paras äiti kaikille pentueilleen ja paras mahdollinen naaras aloittelijoille. Ylipäätään naaraillani on ollut todella hyvät äitiominaisuudet, mutta Moxien lehmänhermoja ei korvaa mikään.

Moxie on HCM-ultrattu kahdesti, viimeksi keväällä 2011. Erikoiseläinlääkäri totesi Moxien sydämen “ideaaliksi”.

Mokita is our first breeding queen from Sandypoints Cattery, USA. She is a great character, full of moxie. She is greedy, loud, bossy, determined, a wonderful mother with nerves made of iron. She has been very healthy and we are very pleased to have her as our founding queen.

Choo

Pienpeto Aranda Kooi Choo ja kaverit. Kuva T. Klaavo

Choo ja kaverit. Kuva T. Klaavo

Pienpeto Aranda Kooi Choo, s. 5.6.2007. b. 5th of June, 2007.

ruskeanaamio TICA Thai / vanhanajan siamilainen

seal point TICA Thai/Old-Style Siamese

Ensimmäisen pentueen lellikkimme Choo päätti jäädä kotiin mamman helmoihin. Ensimmäiset pentunsa hän sai syksyllä 2008. Choon ja Karin poika Finn (Pienpeto Chewara Choo) asuu Hollannissa, Eline Geertseman kissalassa. Choon ja Blun poika Pienpeto Honohono saattaa myös vielä saada pentuja.

Choo is our pampered baby from our first litter. She is a very lovely cat, peaky princess with beutiful blue eyes. She got her first kittes in 2008.

Lii

Pienpeto Beautiful Leah

Pienpeto Beautiful Leah

Pienpeto Beautiful Leah, s. 26.5.2008

steriloitu, spayed.

suklaanaamio TICA Thai / vanhanajan siamilainen

chocolate point TICA Thai/ Old-Style Siamese

Choon pikkusisko toisesta pentueestamme. Lii on reipas, äitiinsä tullut pikkuahmatti.

Lii oli tuomari Thomas Andersenin suosikki FINTICAtin ensimmäisessä pikkunäyttelyssä maaliskuussa 2009. Olemmekin olleet tyytyväisiä Liin kehitykseen ja toivomme hänelle pentuja vuonna 2009.

Lii steriloitiin ensimmäisten pentujensa jälkeen ja se muutti rakastavaan lemmikkikotiin tyttärensä Pienpeto Fight The Powerin kanssa.

Lii is Choo’s little sister from our second litter. She is happy, greedy little cat like her mama Moxie. She has attended to both Finnish TICA Shows and was Thomas Andersen’s favorite Thai in FINTICAt’s show in March. We are hoping kittens for her in 2009.

Lii was spayed after her first litter and she moved to live with one of her daughters to a loving pet home.

 

Raita Pienpeto Eri Raita ja Pienpeto Eri Trulli  s. 5.6 2009/ b. 5th of June 2009

ruskeanaamio TICA thait/vanhanajan siamilaiset

seal-point TICA Thais/Old-Style Siameses

Steriloitu. Spayed.

Peikon ensimmäisen pentueen tyttäret Trulli ja Raita olivat meidän Si ja Am, muistattehan ne Disneyn identtisesti liikkuvat kissat? Koko ensimmäisen vuoden olimme koko ajan epävarmoja kumpi on kumpi, aina siihen pisteeseen, että meidän piti pyytää eläinlääkäriä varmistamaan mikrosirulla, ettemme ole jossain vaiheessa sekoittaneet kissoja. Trulli ja Raita eivät perineet äitinsä valkoisia tassuja tai koukkuhäntää, vaan ovat oikein mallikkaita thaikissoja.

Kun Trulli ja Raita olivat saaneet ensimmäiset pentueensa niiden symbioosi loppui. Lisäksi kantanarttumme Moxien ja Trullin välit kiristyivät  ja niinpä Trulli pääsi omaan ihanaan lemmikkikotiin. Myöhemmin myös Raita alkoi osoittaa merkkejä siitä, ettei se viihtynyt isommassa laumassa. Omistautuneena äitinä se suojeli pentujaan raivokkaasti ja reagoi isosti kaikkeen. Raidalle ja koko jengille oli helpotus, että hän sai lähteä siskopuolensa kanssa uuteen kotiin lemmikiksi.

Raita HCM-ultrattiin keväällä 2011. Erikoiseläinlääkäri totesi Raidan sydämen “ideaaliksi”.

Peikko’s daughters from her first litter, Raita and Trulli are our Si and Am, almost identical twins who sometimes seem to be parts of the same cat. They didn’t inherit their mum’s white paws or kinked tail and they are very pretty little Thai girls, perfectly showable ladies. They both live now as pets as they did not enjoy being part of a group of queens.