Eläkeläisurokset/Retired Studs

Osku

Las Joyas Thai Precioso Oscar. Kuva K. Korhonen

Las Joyas Thai Precioso Oscar. Kuva K. Korhonen

Las Joyas Thai Precioso Oscar, s. 28.4.2006

leikattu/neutered

ruskeanaamio TICA Thai / vanhanajan siamilainen

Mokitan sulhanen Oscar, eli kotoisasti Osku, on Brigitte Sierckin kasvatti vanhoista englantilaisista linjoista. Se on hyvin kaunis rotunsa edustaja ja sen ainoa kosmeettinen virhe ovat sen hieman turhan ylhäälle asettuneet korvat. Kunpa Mokitan ja Oscarin pennut saisivat isänsä ihanat silmät! Edes joku niistä! Oscar asuu neljän muun kissan kanssa ystäväni Reija Kataisen luona. Olen hyvin kiitollinen, että Oscarilla on niin hyvä koti – leikkaamattoman kollin kanssa eläminen ei ole aina helppoa. Reija kirjoittaa Oskustaan seuraavasti:

Hain Oscarin Hampurista Suomeen marraskuussa 2006. Kasvattaja Brigitte Sierck oli lähettänyt Oscarista kuvia, joiden perusteella se näytti varsin kauniilta ja sopusuhtaiselta kollinalulta. Mutta lopullisesti olin myyty kun vihdoin näin Oscarin ja sen uskomattoman kauniit siniset silmät. Vielä kun Oscar lentoasemalla tavatessamme naukaisi erittäin kuuluvasti ja hivenen närkästyneesti moisesta reissaamisesta, olin varma että tässä on todellinen persoonallisuus.
Matka Hampurista Helsinkiin ja Helsingin kautta uuteen kotiin Jyväskylään sujui hyvin. Olimme laittaneet Oscarille valjaat ja talutushihnan, joten uskalsin kentällä päästää sitä kurkkimaan lentokassista uutta omistajaansa. Määkiminen loppuikin heti kun Oscar pääsi syliin kehräämään.
Perillä Jyväskylässä odotti kahden viikon eristys muista kissoista. Eristäminen on hieman kurjaa ja hivenen hankalaakin, mutta kissojen itsensä etu uuteen kotiin tullessa. Kaksi viikkoa kului yllättävän nopeasti ja tutustuminen muihin kissoihin oli lopulta varsin helppoa. Yhtään tappelua ei ollut, pientä murinaa ja sähähtelyä vain.

Ajan myötä Oscarin nimi on lyhentynyt suomalaisittain sopivammin Oskuksi. Osku on vilkas poika, joka tahtoo olla kaikessa puuhastelussa mukana, mutta pitää myös sylissä olosta. Muiden kissojeni kanssa se tulee toimeen mainiosti: kahta vanhinta maatiaiskollia se kunnioittaa ja mielistelee, nuorempaa hyvin isoa punaista maatiaiskollia Osku käyttää tyynynä ja siamilaisnaarasta pyytää jatkuvasti leikkiin.

Siamilaisten tapaan Osku on äänekäs eikä epäröi tuoda ilmi kuuluvasti jos jotakin tahtoo, yleensä ruokaa. Osku on myös ahne, se söisi kai hevosenkin jos vain saisi. Aamuisin Osku toimii herätyskellona, viikonloppuisin kun erehdyn nukkumaan herran mielestä hieman liian pitkään, se tulee korvan juureen määkimään ja toisinaan myös läpsii tassulla naamaan kuin sanoakseen että herää jo ja anna ruokaa. Ahneus ei ulotu vain ruokaan, vaan myös huomionosoituksiin je hellittelyyn. Jos joku muista kissoista tulee syliin, Oskulla on hieman ikävähkö tapa tunkea välittömästi toisen kissan eteen tai päälle rapsutuksia odottamaan. Siamilaisten ego on varsin suuri, eikä Osku tuota poikkeusta siinäkään suhteessa.

Oskun sydän on ultrattu HCM:n varalta 2008.

Frank

Sarsenstone Galearis. Kuva A. Liikkanen

Sarsenstone Galearis. Kuva A. Liikkanen

Sarsenstone Galearis of Pienpeto

s. 10.4.2006

leikattu/neutered

ruskeanaamio TICA Thai (vanhanajan siamilainen)

Sealpoint TICA Thai/Oldstyle Siamese

Galeariksen tuloon Kaliforniasta Suomeen osallistuivat lukuisat ystävät: Suuri kiitos kuuluu Anulle ja Mikolle Bostoniin, Hilkulle ja Pepelle Lopelle ja tietenkin ennen kaikkea kasvattaja Cristy Birdille. Viimeisin, muttei todellakan vähäisin kiitos kuuluu Ellille, joka jakaa pienen asuntonsa tämän suuren persoonan kanssa.

Frankin persoonaa kuvaa se, että hän sai matkallaan useita nimiä: Teppo, Amerikan ihme, Pavarotti – ja viimeisenä Frank.

Frank polveutuu puoliksi Cristy Birdin viimeaikaisista Thaimaan tuonneista ja puoliksi vanhoista amerikkalaisista linjoista, joten hän on arvokas lisä kissalaamme. Frank on luonteeltaan todella seurallinen ja äänekäs, oikean thaimaalaiskissan tavoin.

Frankin sydän on ultrattu HCM:n varalta 2008.

Kari

Kari

Pienpeto Don Juan

Pienpeto Don Juan s. 1.4. 2009 b. 1st of April 2009

leikattu/neutered

ruskeanaamio TICA Thai (vanhanajan siamilainen)

Sealpoint TICA Thai/Old-Style Siamese

Kari on nuoresta iästään huolimatta jo legenda. Sen loputon ihmisrakkaus on väliin suorastaan naurettavaa – se on haluaa halata, pussata, nuolla hampaasi, eikä vain tunnu pääsevän tarpeeksi lähelle. Se rakastaa kaikkia ja loputtomasti. Karista ei voi olla pitämättä. Kari on tullut molempiin vanhempiinsa Moxieen ja Frankiin – se on ahne, reipas ja fiksu. Kari sai kahdet pennut Peikon kanssa ja yhdet pennut Raidan kanssa. Karin ja Raidan poika  Kratti aka Oliver jatkaa mahdollisesti joskus vielä sukua, lisäksi Karin ja Peikon tytär Gaia aka Raisa saa toivottavasti pentuja syksyllä 2011.
Karilla oli ensimmäisessä virallisessa TICA-näyttelyssään mukavasti menestystä – kahdessa päivässä se ansaitsi jo Double Grand Championin pisteet.

Karin sydän ultrattiin HCM:n varalta 2011 ja eläinlääkäri kutsui sitä “ideaaliksi”.

You can nothing but love Kari, the sweetes stud on earth. He loves you too much. He wants to hug you, kiss you and lick your teeth. He can’t get enough of you. He loves everybody and everybody has to love him back.
Kari earned the points for Double Grand Champion in his first time in a Championship class in TICA Show.

Pienpeto Momus

s. 4.11. 2011 Sandypoints Mokita of Pienpeto x D’S Lil Angels Blu Singer

Isänsä näköinen poika jatkanee sukuaan tyttölapsostemme kanssa.

Momus sired two litters and now lives with us as a beloved baby.

 

Blu

D’S Lil Angels Blu Singer  9.2. 2000 – 28.12. 2011 / b. 9th of February 2000 d. 28th of December 2011

Blu makaa
D’s Lil Angels Blu Singer, 10 vuotta

Sininaamio vanhanajan siamilainen
Blue-Point Old-Style Siamese

Blu on käsittämätön löytö, todellinen geenipankki, jossa säilyvät erityisesti nuo Moxienkin suvussa (tosin paljon kauempana ja vähäisemmässä määrin) komeilevat legendaarisen Green Lane -kissalan kissat. Blu’n isä sai sen 11-vuotiaana, tämä isä taas 11-vuotiaana ja hupsheijakkaa pääsemme jo muutamassa sukupolvessa aina muinaiselle 50-luvulle asti.  Pitkäikäisinä lisääntyneet esivanhemmat ovat kasvattajalle kuin karamelleja sukutaulussa. Olemme hyvin otettuja, että saimme vanhan herran meille eläkepäiville sen omistajan kuoltua. Blu totuttelee nyt elämään sisällä, asuttuaan koko ikänsä ulkohäkissä. Sille kaikki on uutta ja ihmeellistä. Paitsi tytöt, niistä se tajuaa kaiken tarvittavan.

Blulta löydettiin rokotuksen yhteydessä pahalaatuinen kasvain sylkirauhasesta. Koska syöpätyyppi oli aggressiivinen ja kissa iäkäs, ei mitään ollut tehtävissä, vain saattohoitoa. Blu pysyi loppuun asti pirteänä. Olemme Blusta hyvin kiitollisia. Blun suku jatkuu sekä Yhdysvalloissa, että Euroopassa.

Blu
Vanha herra ottaa rennosti

Blu is a great find to our breeding programme. In his pedigree you end up in the 1950′s in just few generations – I just love that. Blu came to us after his owner died and my friends in the US helped to save him and ship him to me. I am very grateful for them. Blu is still learning a new life in Finland.

Blu was diagnosed with cancer in his saliva gland in late 2011 and had to be euthanized. We are thankful for this remarkable cat. He is survived by his offspring in Europe and US.