Kissat / Our cats

Sisarukset Pienpeto Aerides Leeana ja Pienpeto Arachnis Majula. Kuva P.Seppänen

Sisarukset Pienpeto Aerides Leeana ja Pienpeto Arachnis Majula. Kuva P.Seppänen

Naaraat / Queens
Eläkeläisnaaraat
Urokset / Studs
Eläkeläisurokset
Muut kissat / Other cats

Olemme pieni kissala Keravalla. Kissat ovat meille rakastettuja perheenjäseniä ja tahdomme pitää kissojen määrän kotona riittävän pienenä, jotta ne viihtyvät ja kaikilla kotonamme on hyvä olo.

Thaimaalaisissa, vähintään parisataa vuotta vanhoissa, Tamra Maew -kirjoituksissa kissoista kuvaillaan, että Wichien-maatin (kissan thaimaalainen nimi) jälkeläisistä pitäisi pitää yhtä hyvää huolta kuin “oman kohtunsa hedelmistä” ja näin mekin uskomme. Meille nämä kissat ovat oikeita pieniä henkilöitä, joilla on omat tarpeensa ja suuret luonteensa.

Valitsemme siitoskissamme tarkoin. Valintaperusteemme ovat terveys, autenttisuus (sukutaulujen tarkka tutkiminen) ja rodunmukainen ulkonäkö.  Pyrimme siihen, että meiltä lähtisi koteihin ensisijaisesti terveitä, hyväluonteisia pikku riiviöitä perheejäseniksi. Jos joukkoon mahtuu näyttelykelpoisia valioyksilöitä, se on mahtavaa. Se ei kuitenkaan saa mennä muiden asioiden edelle. Siihen ulkonäöltään “täydelliseen” kissaan ei pidä pyrkiä oikoteitä. Laajan geenipoolin säilyttäminen rodussa on oleellista. Teemme tiivistä yhteistyötä muiden TICA Thai -kasvattajien kanssa ja jalostusvallinnoissamme pyrimme aina ottamaan huomioon kannan tilanteen maailmanlaajuisesti, ei pelkästään oman kissalamme kannalta.